از آنجایی که نصب انواع آسانسور، فوت و فن های خاص خودش را دارد ،علاقمندان به مباحث فنی و متقاضیان شرکت در دوره آموزش نصب آسانسور قابل توجه هستند. تکنسین هایی که به این حوزه علاقه دارند از دو طریق میتواند این دورههای آموزشی را سپری کنند.
همانند هر آموزش دیگری، آموزش نصب آسانسور از طریق آموزش های غیر حضوری و اینترنتی امکان پذیر است. کافیست شما یک دوره آموزشی را ثبت نام کنید و سپس طبق سرفصل ها و زمان برگزاری آموزش ها، در کلاس های آموزشی شرکت نمایید. تجهیزات زیادی برای شرکت در دوره اینترنتی آموزش نصب انواع آسانسور لازم نیست؛ با یک رایانه شخصی این کار را می توانید دنبال کنید.
راهکار دوم برای شرکت در دوره های آموزش نصب آسانسور، مراجعه به مراکز آموزشی و شرکت هایی است که این دوره ها را ارائه میدهند. این دوره ها حضوری هستند و باید برای شرکت در دوره به محل برگزاری مراجعه کنید. تفاوتی نمی کند که دوره های حضوری آموزش نصب آسانسور را انتخاب کنید یا دورههای اینترنتی، آنچه اهمیت دارد این است که شما پس از پایان دوره باید گواهی استاندارد و گواهی تکنسین آسانسور و نصب آسانسور را از مرجع ارائه دهنده دوره آموزشی کسب کنید.
با این توضیح، لازم است که حتماً این دورهها را از شرکتها و موسسات معتبر و قانونی دریافت کنید. پس از پایان دوره آموزشی، شما باید در یک آزمون اختصاصی شرکت کنید تا توانایی و دانش شما ارزیابی شود. با توجه به این که تاسیسات و ساختمان سازی رو به افزایش است، شرکت در دوره آموزش نصب آسانسور می تواند یک شغل آینده دار باشد.
اولین قدم برای تبدیل شدن به یک تکنسین آسانسور، تکمیل یک دوره کارآموزی در حوزه آموزش سرویس آسانسور است. این دوره ها می تواند از یک تا سه سال ادامه داشته باشد. آشنایی با انواع آسانسور و تمام اصولی که در این زمینه وجود دارد الزامی است. در برخی موارد شاید لازم باشد آموزش ها را تا حداکثر ۵ سال هم ادامه دهید. دوره هایی که در حوزه سرویس آسانسور ارائه می شوند، مجموعه ای از مفاهیم عملی و تئوری هستند.
سرویسکارانی که علاقه دارند تجربه و دانش خود را در حوزه سرویس آسانسور و خدمات تعمیرات- نگهداری ارتقا دهند می توانند از دوره آموزش سرویس آسانسور استفاده کنند. آنچه مهم است این که در پایان این دوره ها، تکنسین ها گواهینامه های لازم را دریافت میکنند و به عنوان سرویس کاران ماهر و حرفه ای مشغول به کار می شوند. اگر می خواهید یک سرویس کار باتجربه شوید ، قدم اول این است که به طور حرفهای در دوره آموزش سرویس آسانسور شرکت کنید.
دانش تخصصی درباره انواع آسانسور، تنها یک سمت قضیه است؛ پس از اینکه آموزشهای خود را کامل کردید باید وارد بازار کار عملی شوید تا به پیچ و خم های واقعی این حوزه آشنا شوید. ممکن است شما تمام موارد علمی را در دورههای آموزشی فرا بگیرید اما زمانی که با یک آسانسور در موقعیت واقعی مواجه می شوید، ممکن است مشکلاتی غیر منتظره پیش روی شما به وجود بیایند.
آسیب شناسی آسانسور و رفع مشکلات، یک مهارت است که حتماً باید در دوره آموزش سرویس آسانسور آنها را بیاموزید. اگر واقعاً به این مفاهیم علاقه دارید و می خواهید مشغول به کار شوید، آموزش های سرویس آسانسور را از مراجع معتبر دنبال کنید. سعی کنید آموزشها را به صورت آکادمیک فرابگیرید و گواهینامه پایان دوره دریافت کنید. مجوزهایی که به عنوان پایان دوره آموزشی سرویس آسانسور به شما ارائه میشود نشان میدهد که شما توانایی لازم را برای سرویس آسانسور، خدمات بازرسی، تعمیرات و نگهداری دارید. اگر طبق اصول حرکت کنید، مطمئناً بهترین نتیجه را در این زمینه می گیرید.
یکی از عواملی که به شدت بر قیمت آسانسور موثر است، مشخصات سیستم محرکه کابین آسانسور می باشند. معمولاً آسانسور بر اساس دونوع سیستم کششی و یا هیدرولیک طبقه بندی می شوند. آسانسورهای هیدرولیک از جک های هیدرولیک برای حرکت به سمت بالا و پایین کمک می گیرند. آسانسورهای هیدرولیکی برای ساختمان هایی کاربرد دارند که حداکثر در 7 طبقه ساخته شده اند. آسانسورهای کششی توسط موتور گیربکس و براساس جابجایی کابین آسانسور و قاب وزنه که با سیم بکسلهای فولادی به هم وصل شده است کار می کنند.
قیمت آسانسور بر اساس نحوه عملکرد آن در حمل و نقل تجهیزات سنگین، حمل بار در گمرک یا ساختمانهای اداری و حتی حمل در ساختمان های صنعتی و کارخانه ها تعیین می شود. آسانسورهایی که وزن بیشتری را حمل می کنند، ابعاد بزرگتری دارند و در نتیجه قیمت آنها هم بیشتر خواهد شد. آسانسورها باید دارای قابلیت دسترسی کامل باشند و موارد ایمنی در شرایط خطر و بحران برای آن در نظر گرفته شود.
هنگام محاسبه هزینه و قیمت آسانسور معمولاً درباره هزینه های نصب، مکان نصب در ساختمان و هزینه های تعمیرات - نگهداری در آینده، میان شرکت سازنده و مشتری صحبت می شود. شرکت ها برای فروش و ارائه خدمات آسانسور، ابتدا فضای نصب را بررسی می کنند و از مکان نصب، بازدید کامل به عمل می آورند و سپس قیمت نهایی را به مشتری اعلام می کنند. سعی کنید آسانسوری را خریداری کنید که از هر نظر با نیازهای شما سازگار باشد.
خدمات تعمیرات- نگهداری آسانسور، هم به صورت جزئی برای قطعات و هم به صورت کلی برای تمام سیستم ارائه می شود. یک تکنسین آسانسور در فرایند جنرال سرویس، تمام سیستم آسانسور را بازرسی می کند و اگر خرابی وجود داشته باشد آن را برطرف می کند. در تعمیرات و نگهداری آسانسور، رعایت استانداردها ضرورت دارد. این خدمات کمک می کنند که هزینه ها تا حد امکان کاهش داشته باشد. اگر نسبت به بازرسی دوره ای آسانسور ساختمان توجه زیادی به خرج دهید در هزینه های تعمیر آسانسور یا تعویض قطعات، صرفه جویی خواهید کرد.
یکی از کارهایی که باعث می شود به تجهیزات داخل کابین آسانسور آسیب برسد و به خدمات سرویس آسانسور احتیاج پیدا کنید این است که برای تمیز کردن داخل کابین، از تمیز کننده ها یا پاک کننده های صنعتی استفاده کنید. به طور کلی، قطعات اولیه به کار رفته در ساخت آسانسور به گونه ای است که نباید هیچ ماده ای خشن با خاصیت اسیدی یا قلیایی قوی برای تمیز کردن سطوح به کار رود. بسیاری از قطعات و تجهیزات آسانسور مستعد خوردگی هستند. پاک کننده های صنعتی قوی باعث خوردگی می شوند و به تدریج ممکن است به خرابی های مکانیکی در قطعات داخلی منجر گردد. در این شرایط، نیاز خواهید داشت که خدمات سرویس یا تعمیرات را دریافت کنید. قبل از آنکه برای این کارها هزینه کنید، بهتر است از یک پاک کننده ملایم استفاده کنید. شرکت هایی که خدمات نگهداری آسانسور را ارائه می دهند، بهترین تمیز کننده ها را به شما معرفی خواهند کرد.
روش دیگری که برای بازرسی آسانسور وجود دارد، کنترل تجهیزاتی است که به پنل کنترل و فرمان برق مربوط می شود. تمام تجهیزات ابزار دقیق و قطعات برقی که در داخل تابلو برق آسانسور وجود دارد باید به صورت دوره ای بررسی شوند. به طور مثال، فیوزها، اتصالات تابلو برق، اتصالات موتور آسانسور، بررسی وضعیت شفت اینکودر موتور ، کنترل سطح روغن موتور در آسانسورهای هیدرولیک و کنترل دمای محفظه موتورخانه آسانسور، مواردی هستند که بسیار اهمیت دارند. اگر دمای محیط موتورخانه افزایش پیدا کند، سیستم برق با اختلال مواجه می شود، فیوزها عمل نمی کنند و کوچک ترین جرقه منجر به آتش سوزی می شود. از دیگر قسمت هایی که در تعمیر آسانسور به آن توجه می شود عملکرد صحیح درب آسانسور، نحوه حرکت یا توقف آرام آسانسور در هر طبقه و عملکرد مناسب کلید های احضار در داخل کابین است.
خدمات تعمیرات- نگهداری آسانسور، هم به صورت جزئی برای قطعات و هم به صورت کلی برای تمام سیستم ارائه می شود. یک تکنسین آسانسور در فرایند جنرال سرویس، تمام سیستم آسانسور را بازرسی می کند و اگر خرابی وجود داشته باشد آن را برطرف می کند. در تعمیرات و نگهداری آسانسور، رعایت استانداردها ضرورت دارد. این خدمات کمک می کنند که هزینه ها تا حد امکان کاهش داشته باشد. اگر نسبت به بازرسی دوره ای آسانسور ساختمان توجه زیادی به خرج دهید در هزینه های تعمیر آسانسور یا تعویض قطعات، صرفه جویی خواهید کرد.
چهار سیستم برای آسانسورهای خانگی استفاده می شود: هیدرولیک، کششی، پنوماتیک و درام مارپیچ. نصب سیستم های آسانسور خانگی و صنعتی با هم فرق دارد اما همه آنها به طور کلی، قطعات اساسی یکسانی دارند: یک سیستم محرکه ، یک اتاقک یا کابین و یک سیستم کنترل حرکت . آسانسورهای تحت خلأ، آسان ترین مدل آسانسور برای نصب هستند و حتی نگهداری آنها آسان تر است. قبل از نصب آسانسور در ساختمان باید تمام مقدمات را فراهم کنید. افراد اضافی یا کارمندان را از محیط خارج کنید. مطمئن شوید که مکان نصب، تخلیه شده است. برای نصب سیستم های آسانسور، باید حتماً اقدامات ایمنی را انجام دهید تا عملیات ساختمانی با اطمینان بالا در محل انجام گیرد. با انجام کارهای مقدماتی، زودتر از موعد، به راحتی و به سرعت و به طور موثر می توانید آسانسور را به محض رسیدن قطعات، نصب و راه اندازی کنید. نصب آسانسور از عهده افراد معمولی خارج است! حتی اگر نصب آن نسبتاً آسان باشد، قطعات می توانند بزرگ و سنگین باشند و قطعاً نمی خواهید به آسانسور آسیب برسانید یا به خود آسیب بزنید. از شرکت های معتبر در خرید و نصب سیستم های آسانسور حتماً کمک بگیرید.
اگر به هر دلیلی عملکرد صحیح آسانسور دچار اختلال شود، خدمات تعمیر آسانسور ضرورت خواهد داشت. عوامل زیادی وجود دارند که باعث نقص در این عملکرد می شوند. این عوامل اگر به سرعت برطرف نشوند موجب خرابی آسانسور شده و شاید مجبور باشید قطعات اصلی یا کل سیستم آسانسور را تعویض کنید. به طور متداول، مدت زمان خاصی که از کارکرد آسانسورها می گذرد قطعات آن دچار استهلاک و فرسودگی می شوند. در صورت استفاده غیر صحیح از آسانسور، این فرسودگی شدت پیدا میکند. به طور مثال، اگر با آسانسورهای مجتمع های مسکونی بارهای سنگین جابه جا کنید که بیشتر از حداکثر ظرفیت بار آسانسور باشد، قطعات بالا برنده یا سیم بکسل فولادی دچار فرسودگی می شود.
یکی از عواملی که باعث خرابی آسانسور می شود همین فرسودگی طناب های فولادی یا سیم بکسل است. اگر چه رشته های فولادی بسیار مقاوم هستند اما در معرض کشیدگی و خوردگی قرار دارند؛ به مرور زمان این تأثیرات مشاهده می شود و اگر تعمیر آسانسور را انجام ندهید، ایمنی عملکرد آن به خطر می افتد. طناب های فولادی به طور مستقیم با ترمز آسانسور و موتور آسانسور در ارتباط هستند. حرکت به سمت بالا و پایین توسط این طناب های فولادی مقاوم کنترل می شود. پوسیده شدن آنها بر حرکت نرم و آرام اتاقک آسانسور تاثیر گذاشته و اگر اصطکاک لازم را نداشته باشد ممکن است کنترل اتاقک از بین برود و کابین آسانسور دچار سرخوردگی شود . تمام عواملی که باعث خرابی آسانسور می شوند نیاز به رسیدگی دارند؛ در غیر این صورت، جان افراد را تهدید خواهند کرد.
یکی از مهم ترین اصول طراحی کابین آسانسور، ابعاد و اندازه های آن است. مقررات طراحی آسانسور تجاری و طراحی آسانسور مسکونی متفاوت است. در هر دو صورت، اندازه کابین، طول و عرض و ارتفاع کابین به صورتی طراحی می شود که حتی برای معلولین هم قابل دسترسی باشد. برای آسانسورهایی که مخصوص حمل تخت بیمارها در بیمارستان هستند باید ظرفیت افراد، اندازه تخت بیمارستان و یا حمل چند عدد ویلچیر حامل بیمار در نظر گرفته شود. به طور استاندارد، اندازه کابین آسانسور به صورت 100در90 سانت و 110 در 95 و 100 در 120 و... تعریف شده است. ارتفاع استاندارد کابین معمولاً 220 سانت در مراجع تعریف شده است؛ مگر آنکه شرایط خاصی وجود داشته باشد که در این صورت باید طراحی اختصاصی انجام شود. نکته دیگری که در طراحی کابین برای انواع آسانسور حائز اهمیت است، اندازه عرض درب آسانسور و نحوه باز و بسته شدن درب به صورت دو جهته یا یک جهت می باشد. بسته به اینکه نیاز ساختمان برای حمل و نقل توسط آسانسور چگونه است، ابعاد آسانسور چقدر است، مدل درب آسانسور، متفاوت در نظر گرفته می شود. در طراحی کابین آسانسور به این نکته باید توجه کرد که حداکثر ظرفیت حمل آسانسور برای افراد چند نفر است. طبق استانداردها، اگر ظرفیت حمل آسانسور چهار نفر باشد، حداکثر وزن، ۳۲۰ کیلوگرم است؛ اگر حداکثر ظرفیت تحمل افراد ۶ نفر باشد، وزن کل برای کابین معادل ۴۸۰ کیلوگرم خواهد بود. برای ظرفیت آسانسور با حداکثر ۸ نفر، این وزن معادل ۶۳۰ کیلوگرم است. بسته به افزایش ظرفیت حمل افراد با آسانسور، اندازه کابین، کوچک تر یا بزرگتر طراحی می شود.
یکی از مواردی که در قیمت آسانسور بسیار تاثیر دارد، ظرفیت حمل و نقل آن است. بسته به اینکه آسانسور در یک ساختمان تجاری نصب شود یا در ساختمان صنعتی، یا در مجتمع مسکونی، قیمت خرید متفاوت خواهد بود. آسانسورهای صنعتی، ظرفیت بالایی برای حمل و نقل افراد یا حمل بار دارند. آسانسورهای صنعتی جزو آسانسورهای گرانقیمت محسوب می شوند و در دسته بالابرهای صنعتی باید در مورد آن صحبت شود. خرید آسانسور برای مجتمع های مسکونی نسبت به نمونه های صنعتی معمولاً ارزان قیمت تر خواهد بود؛ چرا که ظرفیت حمل این آسانسورها حداکثر 5 یا 6 نفر است. آسانسورها با مدل های مختلف و طراحی های لوکس ساخته می شوندودر مواردی روی نمای ساختمان نصب میشوند تا نمای متفاوتی را در ساختمان مسکونی به وجود بیاورند. دسته دیگری از آسانسورها، آسانسورهایی هستند که در مجتمع های تجاری و اداری چند طبقه نصب می شوند. آسانسورهایی که در مراکز خدماتی و بیمارستان ها یا هتل ها وجود دارند، جزو همین سیستم ها هستند. قیمت آسانسور تجاری تقریباً گران تر از آسانسورهای خانگی خواهد بود. ظرفیت آسانسور تجاری ممکن است از ۶ نفر تا ۱۲ نفر متغیر باشد. استاندارد حمل و نقل با آسانسور برای هر یک از مدل ها، مجزا تعریف شده است و قیمت گذاری هم به این عامل بستگی دارد.